Kirsten Buehlow og keramik online shop.

Hvorfor Kirsten Buehlow og keramik online shop? læs mere herom længere nede i teksten, først om mig:

Buehlow Keramik er en en-kvindes-virksomhed drevet af Kirsten Buehlow.

Alle produkter bliver fremstillet på mit værksted beliggende umiddelbart overfor min butik på Skovhavevej 13 i Svendborg.

Jeg står selv for hele produktionen.

Jeg er uddannet i 1996 som Formgiver på Højer Design Skole.

Keramik online shop

Hvorfor så en keramik online shop?

Siden år 725 er der blevet lavet keramik i Danmark, både til eget forbrug og senere til handel.

I nyere tid har små pottemager/ keramiker virksomheder solgt deres varer fra fysiske butikker. Men tiderne skifter og keramik bliver hurtigt kopieret og maskinelt produceret i massevis, til langt lavere priser. Desværre påvirker det også salget af håndlavet unika keramik og der uddannes færre og færre keramikere og kunsthåndværkere.

Selvfølgelig skal unika keramikken gerne kunne sælge sig selv, men verden omkring skal også vide det stadigvæk findes. Så derfor har jeg selv opbygget denne hjemmeside og online-shop. Der skal mere fokus på dette gamle håndværk, så vi sikre os, at det ikke helt forsvinder.

kirsten buehlow og keramik online shop

Min kreative proces og inspiration

For mig er hele min arbejdsproces en vandring tilbage i mine egne fodspor. Det giver mig en ro, jeg igen reflekterer i mine værker. Her ligger det sydfynske øhav dybt i mig. Gennem livet er jeg altid vendt tilbage hertil, både personligt og håndværksmæssigt. Tilbage til den uudtømmelige inspirationskilde der strømmer fra havet, skovene, markerne, de små tidløse landsbyer med bondegårdshaver og huse mærket af århundredes ombygning og tilbygning, havneområder med byhusene med skæve døre, sunkne vægge og små vinduer.

Forholdet til ens omgivelser; menneskerne, dyrene, planterne og landskabet danner ens spirituelle og etiske sprog. Dette samspil reflekterer jeg ofte i mit håndværk. Naturen er en sanselig og betagende oplevelse. Mange kender naturen, der hvor man er vokset op – kender hvert træ hule, vig – det er betryggende og ofte søger jeg i leret efter disse indre billeder. Igen og igen.

Dog har jeg igennem livet, levet og rejst i mange lande. Disse minder har i de senere år også præget min inspiration. Når æstetikken i en periode har fået frit løb, vælger jeg ofte en grovere ler, der sender mig en munter lille vise. En vise om hverdagens gang i gamle huse i varme lande, om hønsene i haven, og frøerne i vandhullerne, om havfruerne i havets dybe blå, om feer i roserne, om ensomme dragende fyrtårne på glemte klipper. og drager i kældre på gamle slotte. Så får fantasien frit løb.