Håndlavet keramik på bestilling i keramik værkstedet.

Keramik værkstedet med håndlavet keramik er et levende rum, kom ind og se værkstedet, og hør om arbejdsprocesserne. Jeg holder gerne arrangement, rundvisning og foredrag for grupper, dog kun efter aftale.

I værkstedet er der også mulighed for, at bestille barnedåbs/konfirmations lys kugler, sparegrise og husnummer skilte med eget valgte farve, pynt og indskrift. Kom forbi og få en snak så tegner jeg en skitse.

Inspiration og arbejdsprocessen.

For mig er hele min arbejdsproces, når jeg i keramik værkstedet laver håndlavet keramik, en vandring tilbage i mine egne fodspor. Det giver mig en ro jeg reflekterer i mine værker.

Her ligger det sydfynske øhav dybt i mig. Gennem livet er jeg altid vendt tilbage hertil, både personligt, men også meget håndværksmæssigt. Tilbage til inspirationen der konstant strømmer fra havet, skovene, markerne, de små tidløse landsbyer med bondegårdshaver og huse mærket af århundredes ombygning og tilbygning. Tilbage tiil havneområder med gamle huse, skæve døre, sunkne vægge og små vinduer.

Forholdet til ens omgivelser; menneskerne, dyrene, planterne og landskabet danner ens spirituelle og etiske sprog. Dette samspil reflekterer jeg ofte i mit håndværk. Naturen er en sanselig og betagende oplevelse. Mange kender naturen, der hvor man er vokset op – kender hvert træ hule, vig – det giver mig trykhed, og ofte søger jeg i leret efter disse indre billeder. Igen og igen.

Men hvordan definerer vi naturen er det landskabet, planterne, dyrene, gamle oplevelser eller nye oplevelser?  eller er det alt sammenlagt?

Dog har jeg igennem livet, levet og rejst i mange lande. Disse minder har i de senere år også præget min inspiration. Når æstetikken i en periode har fået frit løb, vælger jeg ofte en grovere ler, der sender mig en munter lille vise. En vise om hverdagens gang i gamle huse i varme lande, om hønsene i haven, og frøerne i vandhullerne, om havfruerne i havets dybe blå, om feer i roserne, om ensomme fyrtårne på glemte klipper. og drager i kældre på gamle slotte.

Glasur og natur.

Glaseringen er prikken over i’et ikke bare for æstetikken i en flot afslutning, men også en glæde ved at komme afsted ud i naturen. Forbindelsen til landskabet omkring mig, er til konstant inspiration. Her går jeg på jagt efter overflader, skygger, farvesammensætninger, jeg derefter kan tilføje i glaseringen.

Jeg nyder hele processen med håndlavet keramik. Denne symbiose med leret, hvor verden står stille. Her i keramik værkstedet får mine tanker  frit spil.

keramik værkstedet buehlow keramik værksted