Keramik til huset.

Når jeg laver keramik til huset, laver jeg det der gør mig glad, fra de larmende finurlige dyr, til de mere stilrene træk i mine skåle og fade. Se mit udvalg af keramik til huset i min webshop.

Keramik til huset og inspiration.

For mig er hele min arbejdsproces når jeg laver keramik til huset, en vandring tilbage i mine egne fodspor. Det giver mig en ro jeg reflekterer i mine værker. Her ligger det sydfynske øhav dybt i mig. Gennem livet er jeg altid vendt tilbage hertil, både personligt og håndværksmæssigt. Tilbage til den uudtømmelige inspirationskilde der strømmer fra havet, skovene, markerne, de små tidløse landsbyer med bondegårdshaver og huse mærket af århundredes ombygning og tilbygning, havneområder med byhusene med skæve døre, sunkne vægge og små vinduer. Stentøj leret er som mennesker bosat ved havet. Det klarer frost, kraftig sol, vind, regn, næsten al slags modstand.

Naturen og den kreative process.

Forholdet til ens omgivelser; menneskerne, dyrene, planterne og landskabet danner ens spirituelle og etiske sprog. Dette samspil reflekterer jeg ofte i mit håndværk. Naturen er en sanselig og betagende oplevelse. Mange kender naturen, der hvor man er vokset op – kender hvert træ hule, vig – det giver mig trykhed, og ofte søger jeg i leret efter disse indre billeder. Igen og igen.

det finurlige og muntre

Dog har jeg igennem livet, levet og rejst i mange lande. Disse minder har i de senere år også præget min inspiration. Når æstetikken i en periode har fået frit løb, vælger jeg ofte en grovere ler, der sender mig en munter lille vise. En vise om hverdagens gang i gamle huse i varme lande, om hønsene i haven, og frøerne i vandhullerne, om havfruerne i havets dybe blå, om feer i roserne, om ensomme dragende fyrtårne på glemte klipper. og drager i kældre på gamle slotte.

Glaseringen er prikken over i’et ikke bare for æstetikken i en flot afslutning, men også en glæde ved at komme afsted ud i naturen. Forbindelsen til landskabet omkring mig, er til konstant inspiration. Her går jeg på jagt efter overflader, skygger, farvesammensætninger, jeg derefter kan tilføje i glaseringen. Som her i keramik til huset.

Jeg nyder hele processen. Denne symbiose med leret, hvor verden står stille, hvor mine tanker for frit spil.

keramik til huset